Background

luxe vleesch: wagyu 和牛

het bijzondere wagyu vlees

Het meest kostbare vlees ter wereld komt uit het oosten. 
Ook wel ‘super-beef’ of ‘het kaviaar onder het vlees’ genoemd. Wagyu vlees is bijzonder; het is zo zacht dat het smelt in de mond. Chefs over de hele wereld doen de grootste moeite om wagyu op de menukaart te krijgen. Onze wagyu koeien worden gemasseerd, krijgen bier te drinken en luisteren ontspannen naar muziekstukken gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Waar komt dit bijzondere verhaal toch vandaan?

Het draait allemaal om de uitmuntende kwaliteit van het vlees, en in het bijzonder het vet. Wagyu is een van oorsprong Japans koeienras en worden geroemd om het onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. Waar het beste Westerse vlees doorlopen is met witte strepen, is Japanse wagyu meer vet dan vlees.



niet zomaar vet

Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het       smaakvolle vlees ter wereld.


IN ONS ASSORTIMENT

(enkel op bestelling, minstens 1 week van tevoren)

Prijzen per 100 gram, tenzij anders aangegeven.

Runderhaas
€ 14,95
Cote de boeuf (dry-aged)
€ 6,95
Rib-eye
€ 9,95
Entrecote
€ 9,95
Kogelbiefstuk
€ 6,95
Rib steak
€ 4,95
Bavette of picanha
€ 5,95
Rosbief braadstuk
€ 6,95
Stoofvlees
€ 2,95
Riblappen
€ 2,95
Tartaar
€ 3,95
Sucade
€ 3,95
Rundergehakt
€ 1,99
Wagyu gourmetschotel
per 300 gram
€ 17,95
Portie carpaccio
met pijnboompitjes en vitello tonnatosaus
€ 14,95
Stoofvlees uit eigen keuken
€ 3,95
Filet americain
€ 3,95
Gegrilde rosbief
€ 3,95
Ragout, huisgemaakt
€ 1,99

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.