Background

Varkensvleesch



Heb je zin in een malse varkenshaas, een sappige karbonade of een kruidige speklap? Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om een tongstrelend stukje vlees te bereiden.
Begin eenvoudigweg met de keuze voor ons varkensvlees. Dan begin je goed, met vlees dat mals is en niet te vet of te mager. Precies goed. De basis voor deze kwaliteit wordt gelegd…
​​​​​​​op de boerderij. 


​​​​​​​




hollands vleesch

Ons varkensvlees is vlees van Hollandse boeren. Daar scharrelen ze vrolijk door het hok. Varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Deze varkens hebben het echt in zich: als ze het naar hun zin hebben en op de juiste wijze worden gevoerd, laten ze een gezonde vleesgroei zien. En dat gebeurt ook; want bij de boer hebben ze het goed. Het zijn familiebedrijven met liefde voor het vak.

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Ons varkensvlees is altijd vlees van een gelt. En dat is goed nieuws! Het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol. Vleeschmeester kiest daarom altijd voor gelten.

lekker vleesch

Ons varkensvlees heeft maar weinig overtollig vocht. Daardoor schroeit het karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig.
Die kwaliteit ontstaat niet bij de slager, maar op de boerderij.


verantwoord vleesch

Onze varkens hebben een goed leven gehad bij de boeren. Dat is een kwestie van dierwelzijn en duurzaamheid. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.
In de gezonde omgeving waarin de varkens opgroeien, wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van antibiotica.
Dat is gunstig: daardoor is ons vlees ook voor u gezond vlees.

Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

Dat we waarde hechten aan dierwelzijn, beloven we niet zomaar. Ons vlees verdient hiervoor het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees.



Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.